Τhe Climate-KIC Journey

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Θερινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (summer school) κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, «Τhe Climate-KIC Journey»  θα λάβει χώρα και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Λεμεσού με διοργανωτή το ΤΠΚ.  Το Climate-KIC (H κοινότητα γνώσης και καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή) και οι εταίροι του θα φιλοξενήσουν πέραν των 400 μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων επαγγελματιών σε 11 εκδόσεις του Journey, με την φιλοδοξία να εμπνεύσουν και να καταρτίσουν του νέους επιχειρηματίες του αύριο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

Τι ακριβώς είναι το Journey;

 

To Journey είναι ένα θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας 3 ή 5 εβδομάδων. Φέρνει μαζί μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Μέσα από την επιβεβαίωση μιας ιδέας, στην κατανόηση της αγοράς και την δημιουργία αποτελεσματικής ομάδας, το Climate-KIC Journey, προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τον κόσμο της κλιματικής αειφόρου επιχειρηματικότητας. Το Journey τους παρέχει τα εφόδια για να μπορέσουν να έχουν σημαντική συμβολή στην παγκόσμια προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν τις δικές τους αειφόρες επιχειρήσεις.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζει θεματικές της κλιματικής αλλαγής με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, αφήνοντας τους συμμετέχοντες (που προέρχονται από διάφορετικά υπόβαθρα) να δημιουργήσουν επιχειρηματικά μοντέλα που θα βοηθήσουν τον περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ για Ευρωπαίους πολίτες και κατοικους Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι υποψήφιοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ προγραμμάτων τριών ή πέντε εβδομάδων, καθώς και μια ολοκαίνουργια έκδοση για διαστημικές εφαρμογές σε συνεργασία με το Copernicus «InnoSpace Journey».

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο flyer ή στην ιστοσελίδα https://journey.climate-kic.org

 

Η διορία για αιτήσεις είναι η 18η Φεβ 2018. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε μένα (s.yiatros@cut.ac.cy) ή την κεντρική ομάδα εκπαίδευσης του Climate-KIC στο education@climate-kic.org